Clinton ST. Baking New York

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The morning of the 15th of February 2011 my lovely boyfriend and I were on a plane to New York. The trip was my gift from my 30th birthday (thank you, love, I’ll never forget it!). On that trip we visited  a café-restaurant  famous for its pancakes: Clinton St. Baking. Everything there looked delicious! And the size of everything… hugh!! Look at the cup of coffee I’m holding in this picture:

La mañana del 15 de febrero de 2011 mi querido novio y yo estábamos en un avión rumbo a Nueva York. El viaje era el regalo por mi  30 cumpleaños (gracias, amor, ¡nunca lo olvidaré!). En ese viaje  visitamos una cafetería-restaurante famosa por sus pancakes: Clinton St. Baking. ¡Todo lo que allí había tenía una pinta deliciosa! Y el tamaño de todo… ¡enorme! Mirad la taza de café que tengo en mis manos en esta foto:

P1040231

A few months ago, for my birthday, my sister and parents got me the Clinton St. cookbook and today I want to share a recipe with all of you: Chocolate Chunk Cookies.

Hace unos meses, por mi cumpleaños, mi hermana y mis padres me regalaron el libro de recetas de Clinton St y hoy quiero compartir con todos vosostros una de sus recetas: Galletas con trocitos de chocolate.

12 tablespoons unsalted butter, room temperature

125gr de mantequilla sin sal a temperatura ambiente

1  cup light brown sugar

200gr de azúcar moreno

1/2 teaspoon vanilla estract

1/2 cucharadita de extracto de vainilla

1/2 teaspoon cinnamon

1/2 cucharadita de canela

2 large eggs

2 huevos grandes

1 1/2 cup all-purpose flour

180gr de harina de trigo

1 1/2 teaspoon baking soda

1 1/2 cucharadita de bicarbonato sódico

1/2 teaspoon salt

1/2 cucharadita de sal

1 cup semisweet chocolate chunks

100gr pepitas de chocolate con leche

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In a bowl mix the butter, sugar, vanilla and cinnamon. Add the eggs until combined. In a separate bowl, whisk together the flour, baking soda and salt and add all at once to the batter.

Now fold the chocalte chunks into the dough with a spoon and flatten the dough into a shallow pan and freeze for 20 minutes.

En un bol mezcla bien la mantequilla, el azúcar, la vainilla y la canela. Añade los huevos hasta que quede todo bien ligado. En un bol diferente, mezcla la harina con el bicarbonato sódico y la sal y añádelo todo a la otra mezcla. Lígalo bien.

Ahora, incorpora los trocitos de chocolate a la masa. En una fuente plana, extiende la masa y congélala durante 20 minutos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Form small balls with the dough and place them onto a baking sheet. You should have 12 to 14 cookies. Bake for 15 to 17 minutes, until golden.

Haz pequeñas bolas con la masa y colócalas en una bandeja de horno. Deberían salir entre 12 y 14 galletas. Hornea a 180º entre 15 y 17 minutos hasta que se doren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

It is quite easy to prepare and they are very tasty. The perfect snack for a Sunday afternoon🙂

Es bastante fácil de preparar y son muy sabrosas. Es la perfecta merienda para un domingo por la tarde🙂

Do you like baking?

¿Te gusta preparar pasteles y galletas?

M/

P1040312

Beautiful memories

Maravillosos recuerdos

This entry was posted in Food&Cook and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s