Easy recipe

Lentils with apple and curry

Lentejas con manzana y curry

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We try to have legums three times a week at home. As you know, they are very healthy and provide you carbohydrates and proteins. Lentils are one of our favorites. In order to get all the proteins, you have to combine them with some kind of cereal.

I want to share a very easy and tasty recipe with all of you in which lentils and rice are the main ingredients.  My lovely boyfriend loves it and he always has a second round when I make them.

En casa intentamos comer legumbres tres veces a la semana. Como sabéis, son muy saludables y una gran fuente de hidratos de carbono y proteínas. Las lentejas son una de nuestras preferidas. Para poder obtener una proteína de calidad, se deben combinar siempre con algún tipo de cereal.

Hoy quiero compartir con todos vosotros una receta muy sencilla y deliciosa con las lentejas y el arroz como principales ingredientes. A mi querido novio le encantan y siempre repite cuando las hago.

Ingredients for 2-3 people/ Ingredientes para 2-3 personas

200gr lentils/ 200gr de lentejas

100gr whole grain rice/ 100grs de arroz integral

1 big apple/ 1 manzana grande

1 big onion/ 1 cebolla grande

1 table spoon of curry/ 1 cucharada sopera de curry

5 cloves/ 5 clavos

2 bay leaves/ 2 hojas de laurel

salt and olive oil/ sal y aceite de oliva

lentejas con manzana

Boil the rice and lentils separately. Add the bay leaves and cloves to the water for the lentils. The amount of water and the boling time depend on the type of rice and lentils you use. When they are half way through, peel the apple and the onion and cut them into small pieces.

In a saucepan, saute the apple and the onion in olive oil. When they are soft, add the table spoon of curry and a pinch of salt.  Mix all the ingredients well. Add the boiled rice and lentils to the mix.  Don’t forget to remove the bay leaves and the cloves before. Cook for five more minutes. And… ready!

Hierve el arroz y las lentejas por separado. Añade las hojas de laurel y los clavos en el agua para las lentejas. La cantidad de agua y el tiempo de cocción dependerá del tipo de lentejas y arroz que se usen. Cuando la cocción esté a la mitad del proceso, pela la manzana y la cebolla y córtalas en trocitos pequeños.

En una cacerola, sofríe la cebolla y la manzana en aceite de oliva. Cuando estén blanditas, añade la cucharada sopera de curry y una pizca de sal. Mezcla bien. Añade el arroz y las lentejas hervidas a la mezcla. Recuerda retirar las hojas de laurel y los clavos antes. Remúevelo bien y cocina durante cinco minutos más. Y… ¡a comer!

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Would you like to share with me some of your favorite recipe with legums?

¿Me explicáis alguna de vuestras recetas favoritas con legumbres?

M/

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