No artificial colours or preservatives

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trying to avoid having products where preservatives, artificial colours, aspartame and who knows what else are common ingredients, we like to make our own cookies at home. This way we can control the quality of the ingredients, their origin and the amount of sugar in them.

Usually on Sunday mornings, I like to bake something to have with the afternoon coffee. These shortbread cookies are very easy to prepare and they are delicious. In our house these cookies disappear quickly . We are cookie monsters🙂

This time I made them look like buttons. It is very simple an you just need these utensils:

Intentando evitar tomar productos donde los conservantes, colorantes, el aspartamo y quiĂ©n sabe quĂ© mĂĄs son ingredientes comunes, a nosotros nos gusta hacer nuestras propias galletas en casa. De esta manera uno puede controlar la calidad de los ingredientes, su origen y la cantidad de azĂșcar en ellas.

Normalmente los domingos por la mañana me gusta preparar algo para despuĂ©s tomarlo con el cafĂ© de la tarde. Estas galletas de mantequilla son muy fĂĄciles de hacer y estĂĄn buenĂ­simas. En casa vuelan… somos monstruos de las galletas🙂

Esta vez las hice en forma de botones. Es muy simple y sĂłlo se necesitan los siguientes utensilios:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredients

150gr butter at room temperature/ 150gr de mantequilla a temperatura ambiente

1 egg/ 1 huevo

1 teaspoon of vanilla or cinnamon/ 1 cucharadita de esencia de vainilla o de canela

390 gr all purpose flour/ 390 gr de harina de trigo

120 gr sugar/ 120gr de azĂșcar blanco

galletas botones

Preheat the oven at 170Âș

In a bowl, mix the butter, sugar, egg and vanilla until creamy. Gradually, add the flour to the mixture and stir with a wooden spoon. At this point, you must knead the dough until the ingredients are well combined.

Strecht the dought with a roller on a floured surface. Shape the cookies and place them on a baking tray. Bake for 12-15 minutes until golden.

Precalienta el horno a 170Âș

En un bol grande, mezcla la mantequilla con el azĂșcar, el huevo y la vainilla hasta obtener una textura cremosa. Ve añadiendo la harina poco a poco y remueve con una cuchara de madera. DespuĂ©s, mezcla bien amasando con las manos.

Estira la masa con la ayuda de un rodillo sobre una superficie enharinada. Da forma a las galletas y colĂłcalas sobre una bandeja de horno. CocĂ­nalas durante 12-15 minutes hasta que se doren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Happy snack!

ÂĄFeliz merienda!

M/

This entry was posted in Food&Cook and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s