Courgette linguine with fresh tomatoes and balsamic vinegar

food

 

Heat asks the body to have simple, fresh and minimally processed food. Moreover, the excesses of the holiday force to be more strict with the intake of certain kind of food for a good while.

For all these reasons and inspired by a recipe that I have seen here, today I prepared this tasty and simple dish for luch.

El calor le pide al cuerpo alimentos simples, frescos y muy poco elaborados. Además, los excesos de las vacaciones hacen necesario ser más estrictos con la ingesta de cierta clase de alimentos.

Por todo ello e inspirada en una receta que he visto aquí, hoy he preparado este sabroso y simple plato para comer al mediodía.

Ingredients for two: Ingredientes para dos personas:

1 large courgette/ 1 calabacín grande

3 medium tomatoes/ 3 tomates de ensalada medianos

1 tbsp balsamic vinegar, olive oil and water/  1 cucharada de vinagre de módena, de aceite de oliva y de agua

1 tsp salt, pepper and thyme/ 1 cucharadita de sal, pimienta y de tomillo

1 1/2 tbsp sunflower seeds/ 1 1/2 de pipas de girasol

1 clove garlic/ 1 diente de ajo

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Using a peeler, slice the courgette into long strands in order to get the linguine. Saute them for two minutes in a pan with a splash of olive oil and one clove of garlic. Set aside to cool.

Cut the tomatoes in medium pieces and place them in a bowl. Prepare  the marinating by mixing the balsamic vinager, salt, pepper, olive oil, water, thyme and the clove of garlic used to saute the linguine (finely chopped) and sunflower seeds.  mix the linguine with the tomatoes and seasoned with the vinaigrette.

Utiliza un pelador para ir formando los linguine de calabacín. Saltéalos con un poco de aceite y el diente de ajo durante dos minutos. Resérvalo hasta que se enfríe.

Corta los tomates en trozos medianos y ponlos en un bol. Prepara la salsa mezclando el vinagre, el aceite, la saly, la pimienta, el agua, el tomillo, las pipas de girasol y el diente de ajo bien picadito. Añade los linguine al bol con los tomates y aliña al gusto con la salsa preparada.

Bon appetit!

¡Que aproveche!

M/

 

 

 

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