Plum and apple crumble

Collages40

My mother has come to visit us and spend some time with Liam. Last Tuesday my sister joined us for lunch and I prepared this crumble for dessert. I have two recipes for making crumbles and this one is the result of mixing what I like the most of each one🙂 I have to say that it was delicious.

Mi madre ha venido a visitarnos y pasar unos días con Liam. El martes mi hermana vino a comer con nosotras y preparé este crumble para el postre. Tengo dos recetas diferentes para hacer crumbles y ésta es el resultado de haber mezclado lo que más me gusta de cada una de ellas🙂 Tengo que decir que salió buenísimo.

Ingredients/Ingredientes

  • 5 purple plums and 2 green apples/ 5 ciruelas negras y dos manzanas verdes
  • 1 1/2 tbsp fructose/ 1 cucharada y media de fructosa
  • 3 tbsp oatmeal flour/ 3 cucharadas de harina de avena
  • 1 tsp cinnamon/ 1 cucharadita de canela
  • 1 tbsp grated fresh ginger/ 1 cucharada de jengibre fresco rallado
  • 2 tbsp water/ 2 cucharadas de agua

Basic crumble topping/ Para el crumble

  • 50 gr oatmeal flour + 50gr all purpose flour/ 50 gr de harina de avena + 50gr de harina de trigo
  • 100gr porridge oats/ 100 gr de copos de avena finos
  • 100gr butter/ 100gr de mantequilla
  • 50 gr fructose/ 50 gr de fructosa

crumble2

1. Cut plums in large slices. Peel apples and cut them into small pieces. Place them in a saucepan with fructose, oatmeal, cinnamon, ginger and water. Cook gently until the fruit is soft.

1. Corta las ciruelas en trozos grandes. Pela y corta las manzanas en trozos pequeños. Pon la fruta en una cacerola junto con la fructosa, la harina de avena, el jengibre, la canela y el agua. Cuécelo sin dejar de remover hasta que la fruta esté blandita.

2. Rub butter into flour and porridge oats using fingertips until fat has been dispersed evenly and the mixture looks crumbly. Add the fructose and comibe well.

2. Mezcla con los dedos la harina y los copos de avena con la mantequilla. Añade la fructosa y mezcla bien hasta conseguir la textura del crumble.

3. Spoon the fruit mixture into a pie-dish and sprinkle with the crumble topping without pressing it down. Bake at 180º for 30-40 minutes until the topping is light brown.

3. Pon la mezcla de la fruta en una fuente para el horno y espolvorea con la mezcla del crumble sin presionar. Hornea a 180º durante 30-40 minutos hasta que el crumble adquiera un color tostado.

crumble3

 

M/

This entry was posted in Food&Cook and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Plum and apple crumble

  1. Isa says:

    A la abuela se le cae la baba!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s