Delicious green Monday: Lentil salad with goat cheese, betroot and a dill vinaigrette

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Good morning, people! Do you know what are you having for lunch today? What about this yummy-yummy lentil salad?

¡Buenos días, chicos! ¿Ya sabéis qué vais a comer hoy? ¿Qué os parece esta ensalada de lentejas?

Ingredients/ Ingredientes

– 200gr lentils  – 1 bay leaf – 1 cooked beetroot – 200gr goat cheese

For the dill vinaigrette: 1/2 bunch of dill – 2 tbsp olive oil – 2 tbsp white wine vinegar – 1 tsp salt – a pinch of sugar

– 200gr de lentejas – 1 hoja de laurel – 1 remolacha ya cocida – 200gr de queso de cabra

Para la vinagreta de eneldo: 1/2 manojo de eneldo fresco – 2 cucharadas de aceite de oliva – 2 cucharadas de vinagre de vino blanco – 1 cucharadita de sal – Un pellizco de azúcar

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1. Boil the lentils with at least double their volume of boiling water (the time they need according to the type of lentils you use) with the bay leaf and a generous pinch of salt.

1. Hierve las lentejas  con la hoja de laurel y un poco de sal  y cubriéndolas con el doble de agua que su volumen.

2. For the vinaigrette, put the dill and the rest of ingredients in a blender and mix well. Taste and add more salt if needed.

2. Para hacer la vinagreta, pon el eneldo (entero) con el resto de los ingredientes en una batidora y mezcla bien. Añade más sal si lo crees necesario.

3. Slice the beetroot, drain the lentils and discard the bay leaf.

3. Corta en finas lonchas la remolacha, escurre las lentejas y retira la hoja de laurel.

4. Divide the lentils equally between individual plates, place the beetroot slices on top and crumble over the goat cheese. Add the vinaigrette.

4. Reparte las lentejas en diferentes platos, añade las lonchas de remolacha y el queso de cabra. Adereza con la vinagreta.

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Bon appetit! ¡Que aproveche!

M/

Recipe adapte from Little Paris Kitchen by Rachel Khoo.

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2 Responses to Delicious green Monday: Lentil salad with goat cheese, betroot and a dill vinaigrette

  1. Carolina says:

    Hola buena pinta tiene habrá que hacerla y probar! Buena semana!

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