Delicious green Monday: Spelt macaroni with red pepper sauce and bits of seitan

pimientoSpelt is the oldest cereal known and it hasn’t suffered hybridizations over time. From a nutritional point of view, it is a very high protein cereal (contains 8 essential amino acids), minerals (like phosphorus, iron and magnesium) and vitamins (especially vitamins from group B, vitamin E and beta-carotene). It is also notable for its high fiber content.

La epelta es el cereal más antiguo conocido y el que no ha sufrido hibridaciones a lo largo de los años. Desde un punto de vista nutricional, es un cereal rico en proteínas (contiene 8 aminoácidos esenciales), minerales (como el fósforo, hierro y magnesio) y vitaminas (especialmente del grupo B, vitamina E y betacarotenos). También destaca su alto contenido en fibra.

Ingredients

250gr organic spelt macaroni- 125gr seitan- 1 onion- 1 large red pepper- 1 clove of garlic- 2 tbsp olive oil- 5 tbsp white wine- salt, pepper & parsley

Ingredientes

250gr macarrones de espelta ecológica- 125gr seitán- 1 cebolla- 1 pimiento rojo grande- 1 diente de ajo- 2 cucharadas de aceite- 5 cucharadas de vino blanco- sañ, pimienta & perejil

pimiento11. Boil the pasta and set it aside.

2. To prepare the sauce: chop the onion and saute in a pan with the olive oil and the clove of garlic. After 7 minutes, add the red pepper (choped), salt, pepper and persley and saute for 10 more minutes.

3. Add the wine, stir well and let it sit on low heat for 5 minutes. Meanwhile, chop the seitan and saute it a bit with some olive oil.

4. Blend the vegetables to make the sauce and add water until desired consitency.

Bon apettit!

1. Hervir la pasta y reservar.

2. Para preparar la salsa: corta la cebolla y sofríela con el aceite y el diente de ajo. Después de 7 minutos, añade el pimiento cortado, la sal, pimienta y perejil y sofrí durante 10 minuto más.

3. Añade el vino, mezcla bien y deja que repose a fuego lento durante 5 minutos. Mientras, corta en trocitos pequeños el seitán y pásalo unpoco por la sartén.

4. Tritura las verduras y ve añadiendo agua hasta conseguir la consistencia deseada.

¡Que aproveche!

M/

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2 Responses to Delicious green Monday: Spelt macaroni with red pepper sauce and bits of seitan

  1. Carolina says:

    Muy ricos doy fe !!!

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