Delicious green Monday: Tofu burger with quinoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAbout a month ago, I was having lunch and on Tv they were showing a cooking program and this was the recipe they were making. It is delicious, believe me! The cook is a young girl called Nuria who has a web site, “Cooked Love“, where she explains her job and the journey that led her to leave her job at an advertising agency to pursue her true vocation: cooking. Nuria comes to your home to cook and she also has some options to take away. Soon I will show them to you.

Now I hope you enjoy her recipe:

Ingredients

250gr tofu- 50gr quinoa- 1 onion- 1 artichoke- 3 mushrooms- 10 tbsp crushed tomatoes- cumin- curry- salt & pepper- 4 tbsp oat bran- olive oil- honey- hamburger buns- goat cheese

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Boil the quinoa in 100ml of water for about 10 minutes. Set aside.
  2. Mash the tofu with a fork and set aside.
  3. Sautée the onion (finely chopped) with some oilve oil. Add the heart of the artichoke and mushrooms (cut into small pieces). Sautée for 10 minutes. Add 2 tables spoons of crushed tomatoes and some salt and pepper. Mix well. Add into a large bowl with the quinoa.
  4. Then add the tofu, the oat bran and some curry and cumin. Mix well with your hands.
  5. Use your hands to make 8 mini burgers and fry them in a pan with a little olive oil for a 3 minutes in both sides.
  6. To make the tomatoe sauce: sautée the rest of the crushed tomatoes with some olive oil add to table spoons of honey and mix well.
  7. Finally, put on the botton of each half bun a slice of goat cheese, a mini burger and a bit of tomatoe sauce.

Hace más de un mes, mientras comía, estaban dando en la tele un programa de cocina y esta es la receta que estaban preparando. La cocinera es una chica joven llamada Nuria que tiene una página web, “Amor cuinat“, donde explica su trabajo y el viaje que la llevó de trabajar en una agencia de publicidad a dedicarse a su verdadera vocación: cocinar. Nuria cocina a domicilio y también tiene algunos platos para llevar a casa. Muy pronto os los enseñaré por aquí.

Ahora espero que disfrutéis de su receta:

Ingredientes

250gr de tofu- 50gr de quinoa- 1 cebolla- 1 alcachofa- 3 champiñones- 10 cucharadas de tomate triturado- comino, curry, sal y pimienta- 4 cucharadas de salvado de trigo- aceite de oliva- miel- queso de cabra

  1. hervir la quinoa en 100ml de agua durante 10 minutos. Reservar.
  2. Machacar el tofu con un tenedor y reservar.
  3. Sofreír la cebolla cortada muy finita con un poco de aceite. Cuando empiece a tomar color, añade los champiñones y el corazón de la alcachofa cortados en trozos pequeños. Añade dos cucharadas de tomate triturado, un poco de sal y pimienta y mezcla bien. Añádelo todo en un bol grande con la quinoa.
  4. En el mismo bol, añade el tofu, el salvado de trigo, un poco de comino y un poco de curry. Mezcla todo bien.
  5. Haz 8 mini burgers usando las manos y fríelas en un poco de aceite durante 3 minutos en cada lado.
  6. Para hacer la salsa de tomate: sofríe el resto de tomate triturado con un poco de aceite y añade dos cucharadas de miel. Mezcla bien.
  7. Para terminar, corta el pan de hamburgesa y coloca una trozo de queso de cabra en cada rebanada. Añade una mini hamburguesa y cúbrela con un poco de salsa de tomate.

Bon appetit!!

M/

Pics

This entry was posted in Delicious green Monday and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Delicious green Monday: Tofu burger with quinoa

  1. Amor Cuinat says:

    Thank you Mamen for your kind words in your nice blog and congrats for the burger, looks yummy! See you soon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s